بحران سرمایه داری عمیق و عمیق تر می شود !
فرشاد مجد

حدود دو سال است که بحران عمیق مالی و تجاری و سیاسی و اداری کل دستگاه سرمایه داری و شیوه تولید و بازتولیدش را به مخاطره جدی کشانده و چالش ها راه بی بازگشت ورشکستگی٬ بیکاری٬ و بی آلترناتیوی جناح های سرمایه برای حل بحران را فرموله می کند .

بر خلاف آماری که از کاخ سفید و اتحادیه اروپا و بازار بورس لندن بیرون می آید٬ بحران سرمایه نه تنها ذره ای بهبود و به اصطلاح "ری کوور" نشده است بلکه هر روز مانند یک بیمار سرطانی نشانه علایم بیماری بیشتری از خود نشان می دهد. در این نوشته به فاکتورهای سه ماهه اخیر در دنیای سرمایه نگاهی می اندازیم :

آمریکا
بر خلاف وعده های اوباما و حزب دموکرات برای حل مشکل بیکاری و کم کردن سود بانک ها و مستقیم کردن بیمه و ... در سه ماه اخیر شاهد بیکاری 215000 نفر در مراکز کاری آمریکا بودیم. نرخ بیکاری در ایالات آمریکا در ماه می از 18 هزار نفر به 25 هزار نفر در ماه رسید و در طى ماه اپریل تا ژوئن بازار کار آمریکا به معنی واقعه کلمه درو شد. درصد نرخ بیکاری به 9.2 درصد در ماه جولای رسید و این در مقایسه با 6.3 درصد نرخ بیکاری سال 2009 زمان شروع بحران اخیر معنی یک شوک و ایست قلبی برای اقتصاد آمریکا را داد .

چین
در صد نرخ بیکاری در چین به 9.5 رسید یعنی چیزی حدود 5 درصد بیشتر از سال پیش و این به معنی بیکاری بیست تا سی میلیون نفر از کار در چین است. در هر فصل کاری 2.2 و 2.1 رشد نرخ بیکاری و به همین معنی تعطیلی مراکز تولیدی و ورشکستگی را شاهد بودیم. پیش بینی می شود نرخ بیکاری در چین به 13.3 برسد .

انگلیس
تعداد بیکارشدگان رسمی در انگلیس به 2 میلیون و 450 هزار نفر برای سه ماه اخیر رسید و نرخ بیکاری به 7.7 رسید که در ماه پیش با رشد 4.5 درصدی یعنی بیکاری یک میلیون و چهارصد و شصت و هفت هزار نفر از کار معنی پیدا کرد .

هند
6.5 درصد از کل صنایع تولیدی در هند در سه ماه اخیر به تعطیلی کشیده شد. و نرخ بیکاری به بالاترین رقم خود در نه ماه اخیر رسید .

مکزیک
رشد صنعتی در مکزیک از 4.6 به 1.4 در سه ماه اخیر رسید و این مترادف با بیکاری سه و نیم درصد از جامعه کارگری در سه ماه در مکزیک است .

توجه کنید تمام آمار وحشتناک بالا فقط متعلق به سه ماه گذشته است. سرمایه داری نه با ریاضت اقتصادی نه با بیکار سازی نه با براه انداختن جنگ ها قادر به برون رفت از بحران حاضر نشده است. اینکه بحران اخیر بحرانی ساختاری تولیدی اجتماعی و تمام عیار است شکی نیست. حکم تاریخ جایگزین کردن نظام های نوین سوسیالیستی به جای نظام پوسیده سرمایه داری است. اين نظام استثمارگر و مملو از تبعيض نه تنها قادر به حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی بشریت امروز نيست بلکه روز به روز دنیا را در باتلاق فرو ميبرد. بیش از این نباید به نظام سرمایه داری اجازه داد خون و جان کارگران را بمکد! انقلاب سوسیالیستی و برپایی یک دنیای بهتر همین امروز با دستان توانای کمونیستها و کارگران مبارز شدنی است ! *